Έρχεται ηλεκτρικό Volvo XC40 μέσα στο έτος

Η τάση της εποχής επιτάσσει SUV και προβλέπει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο συνδυασμός των είναι απολύτως αναμενόμενος, όπως και οι κινήσεις των εταιριών να προλάβουν τις εξελίξεις. Όπερ και η Volvo ανακοίνωσε πως μέσα στο 2019 θα παρουσιάσει την αντίστοιχη έκδοση του πιο επιτυχημένου μοντέλου της.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Volvo XC40 T3 1.5 λτ. 156 PS

Το ηλεκτρικό XC40 θα αποτελέσει το τρίτο μοντέλο χωρίς θερμικό κινητήρα για τους Σουηδούς και δεύτερο SUV, μετά τα Polestar 1 και 2, βασιζόμενο στην πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture). Τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως είναι αναμενόμενο, δεν υπάρχουν ακόμα. Λογικά θα χρησιμοποιεί την διάταξη που συναντάμε στο Polestar 2, με έναν ηλεκτροκινητήρα λιγότερα. Το 2 διαθέτει ισάριθμα ηλεκτρικά μοτέρ, συνολικής απόδοσης 408 ίππων. Οπότε μια μορφή του «Παγκοσμίου Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2018 με έναν ηλεκτροκινητήρα και απόδοση γύρω στους 200 ίππους, συνθέτει το επικρατέστερο σενάριο.

Διαβάστε επίσης: Η Volvo βάζει «κόφτη» τελικής στα μοντέλα της

Να σημειώσουμε πως το οργανόγραμμα της Volvo θέλει το 50% των πωλήσεων νέων μοντέλων της μέχρι το 2025, να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και το XC40 αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Get it on Google Play Download on the App Store