Έρχεται τετρακίνητο Hyundai i30 N!

Μια φήμη που κυκλοφορούσε εδώ και καιρό, πλέον αποτελεί επιβεβαιωμένο γεγονός. Η Hyundai ανακοίνωσε πως το i30 N θα αποκτήσει τετρακίνητη έκδοση, προκαλώντας πονοκέφαλο στα VW Golf R και Audi S3.

Δείτε ακόμα: Hyundai i30 N με 400 άλογα «λοκάρει» το Honda Civic Type R

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της κορεατικής φίρμας στην Αυστραλία, Guido Schenken, έκανε τις σχετικές δηλώσεις στο Cars Guide και άπαντες περιμένουμε εναγωνίως την τελική μορφή του μοντέλου. Εμφανισιακά λογικά θα αντλεί πολλές επιρροές από το i30 N Option, ενώ δεν αποκλείεται αύξηση της ιπποδύναμης στην περιοχή των 300 ίππων, προκειμένου να έρθει πιο κοντά στους προαναφερθέντες ανταγωνιστές.

Για τα μηχανικά μέρη περισσότερη ενημέρωση παρείχε ο επικεφαλής του τμήματος Ν, Albert Biermann, o οποίος δήλωσε πως το αυτοκίνητο θα έχει πιο σφιχτό setup και ενδεχομένως να δημιουργήσει αντίστοιχη έκδοση για το Fastback N, αλλά και το Veloster. Το σύστημα τετρακίνησης και ο πίσω άξονας θα προέρχεται από το Kona, καθώς τα 2 μοντέλα βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα και το i30 μπορεί με λίγες μετατροπές να φιλοξενήσει τα επιπλέον εξαρτήματα.

Διαβάστε επίσης: «Τραπέζι» το Hyundai i30 N στο τεστ αποφυγής ταράνδου (+video)

Η ημερομηνία παρουσίασης όπως είναι λογικό, παραμένει μυστικό. Αλλά μια ασφαλής πρόβλεψη θα μπορούσε να είναι Έκθεση Αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Get it on Google Play Download on the App Store