Οι λεπτομέρειες του νέου Hyundai Ioniq 6

H Hyundai συνεχίζει τα teasers του επερχόμενου Ioniq 6, καθώς μετά τα επίσημα σκίτσα έδωσαν στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της ηλεκτρικής της ναυαρχίδας.

Η τεχνοτροπία Parametric Pixel, που γνωρίζουμε από το Ioniq 5, είναι και εδώ παρούσα. Το ενσωματωμένο στο spoiler τρίτο φως φρένων και τα κάθετα πίσω φανάρια αποτελούνται από LED, που χαρακτηρίζονται από το κυβοειδές μοτίβο και την ιδιαίτερη σχεδιαστική προσέγγιση. Στα teasers των Κορεατών διακρίνουμε επίσης την έντονα κεκλιμένη γραμμή της οροφής, που παραπέμπει ξεκάθαρα σε τετράθυρο σεντάν, αλλά και μικρό μέρος από τον εμπρός προφυλακτήρα, μαζί με τις ζάντες. Εμφανείς είναι και οι κάμερες στα πλαϊνά, οι οποίες αντικαθιστούν -σε όσες αγορές επιτρέπεται- τους καθρέπτες προς τέρψη της αεροδυναμικής απόδοσης.

Η διαχείριση του αέρα συγκαταλέγεται στα ατού του Ioniq 6, όπως φανερώνει και η άκρως σμιλεμένη σιλουέτα που είδαμε στα σκίτσα της Hyundai. Η έμπνευση έρχεται από το πρωτότυπο Prophecy και  αντικατοπτρίζει τη δέσμευση των σχεδιαστών της Hyundai να ικανοποιούν τόσο τις αισθητικές όσο και τις λειτουργικές ανάγκες των πελατών στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. O μεγάλος αδερφός του Ioniq 5 βασίζεται στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP), αξιοποιώντας τη για την εξέλιξη πλουσιοπάροχου μεταξονίου και βελτιστοποιημένη εσωτερική σχεδίαση, προς όφελος των επιβατών.

Το επίσημο ντεμπούτο του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα, όπου θα αποκαλυφθεί πλήρως τόσο το σμιλεμένο του αμάξωμα όσο και το high tech εσωτερικό του. Πέρα από το Ioniq 6, περιμένουμε το λανσάρισμα 11 νέων ηλεκτρικών μοντέλων από Hyundai και Genesis μέχρι το τέλος του 2030, περιλαμβανομένου και του πρώτου SUV της οικογενείας Ioniq, του Ioniq 7.

Get it on Google Play Download on the App Store