Μπαράζ ηλεκτρικών από Hyundai και Genesis

Η Hyundai παίρνει πολύ στα σοβαρά την ηλεκτροκίνηση, όπως αποδεικνύει η επιτυχημένη και πολυβραβευμένη πορεία του Ioniq 5. Οι Κορεάτες θέλουν να επεκτείνουν το EV σερί τους, λανσάροντας μια ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων που θα κινούνται αποκλειστικά με το ρεύμα, μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Το άρτι ανακοινωθέν οργανόγραμμα της φίρμας από τη Σεούλ προβλέπει το λανσάρισμα 11 νέων αμιγώς ηλεκτρικών μέχρι το 2030, συνοδευόμενα από 6 της Genesis. Συνολικά, ο όμιλος Hyundai προσβλέπει σε ετήσιες πωλήσεις 1,87 εκατομμυρίων μέχρι την ολοκλήρωση της τρέχουσας δεκαετίας και προγραμματίζει πολλαπλά «χτυπήματα», σε όλες τις κατηγορίες.

Το πρώτο που περιμένουμε, είναι το Ioniq 6. Ο τετράθυρος «αδερφός» του Ioniq 5, που έχει βλέψεις να τα βάλει με τις Mercedes EQEBMW i4 και το Tesla Model 3. Η σχεδίασή του θα αντλεί έμπνευση από το εντυπωσιακό πρωτότυπο Prophecy και αναμένεται να κλέψει την παράσταση, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό segment της ηλεκτρικής δραστηριότητας για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Το «6άρι» Ioniq θα ακολουθήσει, αριθμολογικά αναμενόμενα, το 7. Ένα μεγάλο SUV που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας και απώτερο σκοπό να συναγωνιστεί τα Audi e-tron και BMW iX!

Η Genesis, από την πλευρά της, θα παρουσιάσει 4 ηλεκτρικά SUVs και 2 ακόμα μοντέλα, αρχής γενομένης από την EV εκδοχή του GV70. Ήδη κυκλοφορεί η ηλεκτρική εκτέλεση του G80 και το GV60, που αποτέλεσε το πρώτο μοντέλο του premium της brand της Hyundai εξελιγμένο από «λευκή κόλλα» ως ηλεκτρικό.

Τα Ioniq 6, Ioniq 7 και το EV GV70 θα παρουσιάζονται σταδιακά μέχρι το 2024, δείχνοντας το δρόμο για τα υπόλοιπα 14 έως το τέλος του 2030.

Get it on Google Play Download on the App Store