Έρχεται το νέο VW Arteon και σε Shooting Brake

Εδώ και αρκετό καιρό βλέπουμε το Arteon R -και τα υπόλοιπα γρήγορα VW- να γυρνάνε στο Nurburgring, εν όψει πρεμιέρας του ανανεωμένου μοντέλου. Σήμερα οι Γερμανοί μας δίνουν τα επίσημα σκίτσα, στα οποία εμφανίζεται μια ολοκαίνουργια έκδοση.

Δείτε ακόμα: Νέο σπορτίφ μικρό SUV Coupe VW Nivus

Αυτή δεν είναι άλλη από το Shooting Brake, που ήδη υπάρχει στην Κίνα και έρχεται να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της αντίστοιχης Mercedes CLA. Σε αμφότερα τα Arteon, ξεχωρίζουν οι προφυλακτήρες με τις μεγάλες εισαγωγές και οι τεράστιες ζάντες, μαζί με την χαμηλή απόσταση από το έδαφος. Σκίτσα είναι, όμως αυτό που απεικονίζουν είναι οι εκδόσεις R-Line. Οπότε έχουμε μια σεβαστή ιδέα του πώς θα είναι τα σπορ παράγωγα του μοντέλου. Αυτό που κεντρίζει ιδιαίτερα το βλέμμα, είναι η διαμόρφωση των LED ημέρας. Η εξωτερική λωρίδα φτάνει μέχρι το κέντρο της μάσκας, οδηγώντας ουσιαστικά το μάτι από τα άκρα του εμπρός μέρους στον «πυρήνα»: το σήμα της VW.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται το «σκληρό» VW Golf GTI TCR (+video)

Κάτι παρόμοιο συναντάμε στο σημερινό Arteon, με τη μορφή χρωμιωμένης λωρίδας. Ελπίζουμε η φωτιζόμενη διαμόρφωση του σκίτσου να βρει το δρόμο προς την παραγωγή, καθώς είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο τα ενιαία φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος.

Για κάτω από το καπό, τα μεγάλα νέα αφορούν την κορυφαία έκδοση R. Κατά πάσα πιθανότητα, ο TSI των 2.0 λίτρων θα αναλάβει και εδώ καθήκοντα, μαζί με το σύστημα τετρακίνησης 4Motion και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Στα αρχικά στάδια της εξέλιξης (πίσω στο 2017), οι Γερμανοί εξέτασαν το ενδεχόμενο ενός twinturbo 3.0λιτρου VR6 και απόδοση άνω των 400 ίππων, όμως έκτοτε δεν έχει ακουστεί τίποτα περισσότερο. Οπότε βάσει λογικής, τα 333 άλογα του νέου Golf R θα κινούν και το κορυφαίο Arteon.

Δείτε ακόμα: Συλλεκτικό VW Arteon R-Line Edition με έως 272 ίππους

Στην υπόλοιπη γκάμα, TSI και TDI θα είναι η «καρδιά» του μοντέλου ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει plug-in υβριδική εκδοχή GTE, λογικά προέλευσης αντίστοιχου Passat. Περισσότερα στις 24 Ιουνίου, όταν και θα παρουσιαστεί επίσημα.

Get it on Google Play Download on the App Store