Αντι – RS3 η νέα Lancia Delta Integrale

Η τεράστια είδηση για την επιστροφή της Delta κυριαρχεί στο ρεπορτάζ της Lancia, η οποία βρίσκεται σε διαρκή φάση αναγέννησης. Και όπου υπάρχει ο συγκεκριμένος «καπνός», ζητάμε εναγωνίως τη «φλόγα» της Integrale!

Το πιο θρυλικό όνομα της φίρμας από το Τορίνο, άρρηκτα συνδεδεμένο με το πνευματικό τέκνο του Βιτσέντζο Λάντσια και μια από τις «βαρύτερες» ταυτότητες στην αυτοκίνηση, αναμενόμενα διατηρεί εξόχως φανατικό κοινό μέχρι σήμερα. Όπως έχουμε δει στον κλάδο, οι αναβιώσεις ιστορικών μοντέλων έχουν μεγάλη πέραση. Από τη στιγμή που η Lancia ετοιμάζεται για το «restart», μέρος του οποίου θα είναι και το comeback της Delta, γιατί να μην τρέφουμε ελπίδες στο άκουσμα της προοπτικής μιας νέας Integrale;

Το Kolesa ήδη οραματίζεται το αυτοκίνητο, βασιζόμενο στο σουλούπι της Futurista και σαν ένα πρώτης τάξεως mega hatch. Φανταστείτε απλά μια Integrale 2ης γενιάς, απέναντι στο Audi RS 3 και τη Mercedes-AMG A45. Οι Ρώσοι μάλιστα αντλούν και έμπνευση από το πρώτο, προσαρμόζοντας τον πίσω προφυλακτήρα (ιδίως το δίπτυχο εξατμίσεων-διαχύτη) στο rendering. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ανοιχτά.

Η Lancia ακόμα δεν ανακοινώνει τίποτα για ενδεχόμενη Integrale, αλλά δεν αποκλείει κιόλας. Κατά πάσα βεβαιότητα, βάσει οργανογράμματος Stellantis, αν τελικά προκύψει κάτι τέτοιο, θα είναι σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή – όπως δηλαδή ολόκληρη η γκάμα της εταιρίας, από το 2026 και μετά. Οπότε απολήξεις εξάτμισης, πραγματικές τουλάχιστον, δεν θα έχει. Από επιδόσεις πάντως, δεν νομίζουμε να υπάρξει πρόβλημα. Ειδικά από την ώρα που προγραμματίζεται επιστροφή της Delta στους αγώνες, με 690 ίππους!

Get it on Google Play Download on the App Store