Έρχεται χειροκίνητη Toyota Supra

Η Toyota Supra 5ης γενιάς έχει δεχτεί μπόλικες επικρίσεις, ως επί το πλείστον για τη συγγένεια με την BMW. Το γεγονός ότι διατίθεται μόνο με 8άρι αυτόματο έχει ρίξει νερό στον μύλο της κριτικής, κάτι που οι Ιάπωνες σκοπεύουν να αλλάξουν.

Δείτε ακόμα: Πόσο κάνει η νέα Toyota Supra 2.0 λτ. turbo;

Σύμφωνα με το ιαπωνικό περιοδικό Mag-X, η Toyota ετοιμάζει την χειροκίνητη εκδοχή της Supra για παρουσίαση προς τα τέλη του τρέχοντος έτους, ή τις αρχές του επόμενου. Η Gazzoo Racing δοκιμάζει χειροκίνητα πρωτότυπα στο Nurburgring από τον Γενάρη, μαζί με αυτά της κορυφαίας έκδοσης GRMN. Τα δυο γεγονότα δεν είναι τυχαία μεταξύ τους, καθώς η Supra GRMN αναμένεται να κινείται από το μοτέρ της νέας M3. Η οποία M3 θα διατίθεται κανονικότατα με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Διαβάστε επίσης: Πόσο BMW είναι η νέα Toyota Supra; (+video)

Το δημοσίευμα δεν αποσαφηνίζει αν η επερχόμενη «χεράτη» Supra MKV θα είναι μόνο σε εκτέλεση GRMN, όμως ήδη υπάρχουν μετατροπές -από όπου και οι φωτογραφίες- που «κούμπωσαν» το 6άρι της προηγούμενης 340i στο ιαπωνικό sportscar. Η επιλογή της 3άρας F30 δεν είναι τυχαία, καθώς σε αυτήν τελευταία φορά συνδυάστηκε με μηχανικό κιβώτιο ο B58B30. Οπότε, αν η BMW διαθέτει (που κατά πάσα βεβαιότητα, δεν τίθεται θέμα) ανταλλακτικά, μια χειροκίνητη Supra με τον 3λιτρο TwinPower των 340 ίππων (387 πλέον σε Βόρειο Αμερική, Ιαπωνία και Ταϊλάνδη) είναι διόλου πιθανή.

Δείτε ακόμα: Μοναδική χειροκίνητη BMW M3 CSL-έπος! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store