Έτσι θα είναι το ολοκαίνουργιο Opel Astra

Η Opel δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες τις πρώτες εικόνες από το επερχόμενο Astra 6ης γενιάς, για να πάρουμε σήμερα μια πολύ καλή και ψηφιακή γεύση από το πώς θα μοιάζει το τελικό προϊόν.

Το Kolesa.ru πάτησε στα teaser των Γερμανών και μας δείχνει ένα αυτοκίνητο έντονα επηρεασμένο από τις γραμμές του νέου Mokka, με κυρίαρχη τη μάσκα Vizor και τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα. Από το crossover προέρχεται και η έντονη καμπύλη της οροφής, ενώ στο πίσω μέρος τα λεπτά και μακρόστενα φανάρια επίσης προέρχονται από τη 2η γενιά του compact crossover, με επιρροές και από του νέου Grandland.

Τεχνολογικά προηγμένη αναμένεται να είναι κι η καμπίνα του νέου Opel Astra, στην οποία έχει επιτελεστεί πλήρης ψηφιοποίηση. Περίοπτη θέση θα έχει το ψηφιακό cockpit Pure Panel, με τις δυο οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το infotainment να ενώνονται μοναδικά, παρέχοντας σημαντική ενημέρωση για τον οδηγό, όντας παράλληλα κι ελαφρώς στραμμένες προς αυτόν.

Το νέο Astra θα είναι το πρώτο στην 30ετή πορεία του μοντέλου που θα προσφέρεται σε ηλεκτροποιημένη μορφή, με υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Η πλατφόρμα EMP2 του PSA αποτελεί τη βάση, από κοινού με το νέο Peugeot 308. Κατά συνέπεια, την κίνηση θα φροντίζουν οι κινητήρες βενζίνης PureTech και πετρελαίου Blue HDi.  Τα μεγάλα νέα αφορούν την επιστροφή του OPC, που αναμένεται να υιοθετήσει το το plug-in υβριδικό σύνολο του Grandland X Hybrid4Ο συνδυασμός ενός 1.600άρη τετρακύλινδρου τούρμπο 200 ίππων και δυο ηλεκτροκινητήρων, συνδυαστικής απόδοσης 109 ίππων, παράγει συνολικά 300 άλογα και 520 Nm ροπής που τροφοδοτούν όλους τους τροχούς (θερμικό μοτέρ τους μπροστά, ηλεκτρικά τους πίσω), μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Η 6η εκδοχή του μικρομεσαίου της Opel θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στη Γερμανία και αναμένεται εντός των προσεχών μηνών.

Get it on Google Play Download on the App Store