Η Alfa Romeo Giulia Coupe πρέπει να βγει αύριο

Μείναμε έκθαμβοι τις προάλλες από την παρουσία της νέας Alfa Romeo Giulia SWB Zagato, που ενσαρκώνει σε σύγχρονο περιτύλιγμα τη θρυλική SZ. Οι Ιταλοί χρόνια τώρα «σιγοψήνουν» επάνοδο της GTV/λανσάρισμα Giulia Coupe, αλλά πάντα κάτι προκύπτει (κυρίως οικονομικά) και το project δεν προχωράει. Από τη στιγμή, όμως, που το Μιλάνο (ή η Stellantis καλύτερα) έβαλε τα λογιστικά του σε τάξη, το σενάριο είναι πιο βάσιμο από ποτέ.

Ο ψηφιακός σχεδιαστής Sugar Chow, γνωστός και ως sugardesign_1, έβαλε τη φαντασία και το υπολογιστικό πρόγραμμα να τρέχει, δημιουργώντας την Giulia Coupe με επιρροές από την Tonale και έμπνευση από την αρχέγονη Ιταλίδα των 60’s. Ειδικά στην κλίση και το σχήμα της τρίτης κολώνας, αλλά και τη σύνδεσή της με τον τρίτο όγκο του αμαξώματος, η «νέα» αντιγράφει αρκετά την παλιά. Στο εμπρός μέρος και τα φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω οι συσχετισμοί είναι εμφανείς με την Tonale, αλλά σε μια εξαιρετικά καλοεκτελεσμένη ρετρό παραλλαγή.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο Giulia Coupe ή νέας GTV, το πιθανότερο είναι να τη δούμε μαζί με την επόμενη γενιά Giulia. O διάδοχος της Giulia Type 952 θα παρουσιαστεί, κατά τα φαινόμενα, το 2027 – χρονιά που, ούτως ή άλλως, θα σηματοδοτήσει την πλήρη στροφή της Alfa στα EVs. Πέραν αυτής, περιμένουμε από τους Ιταλούς νέο μοντέλο κάθε χρόνο, μέχρι το 2026. H Tonale έκανε την αρχή, ενώ περιμένουμε ένα ακόμα μικρότερο SUV -κατά πάσα πιθανότητα με το όνομα Brennero–, την ώρα που  δεν αποκλείεται να δούμε τη Giulietta να επιστρέφει! 

Get it on Google Play Download on the App Store