Οι φιναλίστ του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς»

Ανακοινώθηκαν οι 7 φιναλίστ για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021 στην Ευρώπη, ύστερα από τα 29 μοντέλα που είχαν προηγουμένως επιλεχθεί από τα 60 μέλη της κριτικής επιτροπής. Τα 7 υποψήφια μοντέλα που μπαίνουν στην τελική ευθεία είναι τα εξής:

Citroen C4

Cupra Formentor

Fiat 500e

Land Rover Defender

Skoda Octavia

Toyota Yaris

VW ID.3

Τα μοντέλα που έμειναν εκτός είναι τα  Audi A3, BMW 2-Series Gran Coupe, 4-Series, Dacia Sandero, Ford Explorer και Kuga, Honda e και Jazz, Hyundai i10, i20 και Tucson, Kia Sorento, Mazda MX-30, Mercedes-Benz GLA, GLB, GLS και S-Class, Peugeot 2008, Polestar 2, Seat Leon, Toyota Mirai και VW Golf. Ο ανταγωνισμός είναι τόσο έντονος φέτος, ώστε αποκλείστηκαν «βαριά χαρτιά» όπως τα  Hyundai Tucson, Peugeot 2008, Seat Leon και VW Golf.

Κανονικά ο νικητής ανακοινώνεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, όμως λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών φέτος το βραβείο θα απονεμηθεί σε διαδικτυακή εκδήλωση, την 1η του Μάρτη. Ο θεσμός θεσπίστηκε το 1965, με πρώτο νικητή το Rover 2000. Πέρσι το βραβείο πήγε στο Peugeot 208, ενώ το 2019 είχαμε την ιστορική στιγμή της κατάκτησής του για πρώτη φορά από ηλεκτρικό αυτοκίνητο και την Jaguar I-Pace.

Get it on Google Play Download on the App Store