Ποια αυτοκίνητα ψηφίζουν οι γυναίκες ως καλύτερα;

Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, οπότε δεν θα μπορούσε παρά να έχει την τιμητική του το «ωραίο φύλο». Τι πιο ταιριαστό για τα αυτοκινητικά δρώμενα, από τις απόψεις των γυναικών περί καλύτερων μοντέλων ανά κατηγορία και την ανακήρυξη του αναλόγου «Αυτοκινήτου της Χρονιάς»;

Σε μια αντίστοιχη διοργάνωση με το κλασικό «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς», 56 γυναίκες κριτές από 40 διαφορετικές χώρες ψηφίζουν τα νέα μοντέλα (με ημερομηνίες λανσαρίσματος από 1η Γενάρη έως 31 Δεκέμβρη του 2021) που τους άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Η ψηφοφορία γίνεται τόσο ανά κατηγορία, βραβεύοντας τα καλύτερα νέα μοντέλα σε 6 διαφορετικά segments, όσο και επί συνόλου. Κι όπως θα δούμε, η γυναικεία ματιά δεν επηρεάζεται τόσο εύκολα από τις τάσεις της αγοράς. Γιατί; Διότι την κορυφαία διάκριση δεν απέσπασε ούτε κάποιο ηλεκτρικό, ούτε crossover. Ποιο μοντέλο κέρδισε τις καρδιές τους; Το νέο Peugeot 308!

Peugeot 308 1.2 130 strofi-4

To γαλλικό μικρομεσαίο κατάφερε να κερδίσει το μεγάλο βραβείο μέσα από 65 φιναλίστ, κατακτώντας παράλληλα την πρωτιά και στην κατηγορία «Urban Car (καθημερινό, σε ελεύθερη μετάφραση)». Τις καλύτερες εντυπώσεις απέσπασε, όπως αναμενόταν, η εμφάνιση, ενώ πολλές κριτές εντυπωσιάστηκαν επίσης από την οδική συμπεριφορά και την απόδοση των κινητήρων. Χαρακτηριστικό το σχόλιο «δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως έχει 1.200άρι μοτέρ στις περισσότερες εκδόσεις», από μια εντυπωσιασμένη κριτή.

Μπορεί να μην κατέκτησαν την απόλυτη κορυφή, όμως στις επιμέρους κατηγορίες ηλεκτρικά και SUVs έκαναν ρελάνς. Η Ford Mustang Mach-E ανακηρύχθηκε ως «Καλύτερο μεγάλο», το plug-in hybrid Jeep Wrangler 4xe ως «Καλύτερο 4×4» και το Audi RS e-tron GT ως «Καλύτερο αυτοκίνητο επιδόσεων». Οι δυο εναπομείνασες κατηγορίες αφορούν segments SUV, με το νέο Kia Sportage να κατακτά την πρώτη θέση στα οικογενειακά SUVs και το BMW iX τις περισσότερες ψήφους στα μεγάλα SUVs. Από τα 6, δηλαδή, μόνο τα Sportage και 308 ανήκουν στην παραδοσιακή, θερμική σχολή (άλλο που διαθέτουν και αυτά plug-in υβριδικές εκδόσεις).

Get it on Google Play Download on the App Store