Θα χαλάσει τον κόσμο το νέο Subaru WRX STI

Τα νέα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα για το λατρεμένο WRX STI, καθώς εκτός από το γεγονός ότι επικυρώθηκε η συνέχιση του μύθου του, οι Ιάπωνες ετοιμάζονται να παρουσιάσουν την ισχυρότερη εκδοχή της ιστορίας του!

Δείτε ακόμα: Το νέο Levorg δείχνει το μέλλον της Subaru (+video)

Εμφανισιακά θα παραπέμπει στο φαντασμαγορικό πρωτότυπο Viviz Concept, με τα έγκυρα renderings του Best Car να μας βάζουν στο κλίμα. Εξυπακούεται πως η «απλώστρα» θα διατηρηθεί, συνοδευόμενη από τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και μεγαλύτερο διαχύτη. Τα φωτιστικά σώματα θα είναι ανασχεδιασμένα και ενωμένα με λωρίδα LED, ενώ μπροστά ο προφυλακτήρας και τα φανάρια θα προσδίδουν ακόμα πιο επιθετικό τόνο στο STI. Προσέξτε και τους τετραγωνισμένους θόλους, όλα χαρακτηριστικά παρμένα από το Viviz.

Δείτε ακόμα: Το αλησμόνητο Subaru Impreza του Colin McRae

Κάτω από το καπό προβλέπεται να γίνει «πανηγύρι». Πολλά δημοσιεύματα συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως το επόμενο STI, θα είναι το πιο δυνατό στα χρονικά! Υπεύθυνος για αυτό θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος boxer των 2.4 λίτρων, που συναντάμε κάτω από το καπό του Ascent. Εκεί αποδίδει 260 ίππους στις 5.600 σ.α.λ. και 376 Nm ροπής στις 2.000-4.800 σ.α.λ. Σε αυτή τη μορφή, με κάποιες παραλλαγές, το περιμένουμε να πάρει θέση στο μηχανοστάσιο των επόμενων BRZ/Toyota 86. Για το WRX STI, ωστόσο, οι μηχανικοί του Εμπισού θα «σηκώσουν τα μανίκια τους» ώστε να διπλασιάσουν σχεδόν την ισχύ, σε σχέση με την τωρινή μορφή του μοτέρ.

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζετε ότι η Subaru έχει περάσει από την F1;

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 400 άλογα και 489 Nm ροπής, τη στιγμή που το σημερινό βρίσκεται στους 310 ίππους και τα 410 Nm! Προφανώς και οι επιδόσεις δεν θα έχουν σχέση με τα 5,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 255 χλμ./ώρα τελικής του σήμερα, οπότε ετοιμαστείτε για νούμερα υπό των 4,5 δλ. για την επιτάχυνση και περί των 270 χλμ./ώρα για την τελική! Υπομονή μέχρι το 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store