Τι σημαίνουν τα ονόματα των μοντέλων της Toyota;

Η ονομασία που φέρει κάθε αυτοκίνητο μπορεί να προέρχεται από μια τοποθεσία, να σημαίνει διάφορες έννοιες ή να δημιουργείται από την σύνθεση λέξεων. Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο για την εκάστοτε αυτοκινητοβιομηχανία πως θα «βαφτίσει» το μοντέλο της, αφού μπορεί επηρεάσει αναλόγως την εμπορική του καριέρα. Παράλληλα, αρκετές είναι οι εταιρείες που έχουν «δανειστεί» αρχαίες ελληνικές λέξεις στα μοντέλα τους, μεταξύ αυτών και η Toyota, όσον αφορά στο δημοφιλές Yaris, όπως θα διαβάσετε παρακάτω μαζί με τα ονόματα άλλων Toyota.

Διαβάστε ακόμη: Toyota Corolla: Όλες οι γενιές του αθάνατου, παγκόσμιου best seller

Aygo: Το όνομα του μικρότερου αυτοκινήτου της Toyota προέρχεται από το «i-go» και συμβολίζει την ελευθερία και την κινητικότητα.

Yaris: Αποτελεί σύνθεση των λέξεων από την ελληνική μυθολογία και τη γερμανική γλώσσα. Στην ελληνική μυθολογία «Charis» (Χάρις), ήταν ένα σύμβολο της ομορφιάς και της κομψότητας. Αντικατέστησαν το «Ch» με το «Ya» που σημαίνει «ναι» στα γερμανικά, έτσι ώστε να συμβολίζει το Ευρωπαϊκό στυλ του αυτοκινήτου.

Auris: Η ονομασία του Auris είναι εμπνευσμένη από την λατινική λέξη «aurum» δηλαδή χρυσάφι. Επίσης προέρχεται και από την λέξη «αύρα», κοινώς «χρυσαφένια αύρα».

Corolla: Το «Corolla» είναι ο δακτύλιος των πετάλων γύρω από το κεντρικό τμήμα ενός λουλουδιού. Το όνομα είχε ως στόχο να προκαλέσει την εικόνα ενός κομψού οικογενειακού αυτοκινήτου.

Avensis: Το όνομά του προέρχεται από το γαλλικό ρήμα «advancer», που σημαίνει ότι προχώρησε πολλά βήματα εμπρός από το προκάτοχο μοντέλο Carina E.

C-HR: Τα αρχικά του προέρχονται από τις λέξεις Coupe High Rider (κοινώς ψηλό κουπέ).

Διαβάστε ακόμη: Προσφορές Toyota με όφελος έως 2.000 ευρώ

RAV4: Η ονομασία του προέρχεται από τις λέξεις Recreational Active Vehicle με 4WD (ψυχαγωγικό όχημα ελευθέρου χρόνου με 4κίνηση).

Prius: Το Prius στα λατινικά σημαίνει «prior» ή «previous» (πριν ή προηγούμενο). Κάτι που σημαίνει ότι πριν από το λανσάρισμα του Prius το 1997 δεν υπήρξε κάποιο άλλο υβριδικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής.

Celica: Το όνομα «Celica» σημαίνει στα Ισπανικά «ουράνια» και σύμφωνα με την Toyota η Celica ήταν συνδεδεμένη με την γραμμική απόδοση ισχύος και το «παραδεισένιο» σύστημα μετάδοσης.

Supra: Είναι μια λατινική λέξη που σημαίνει «πάνω». Κοινώς πάνω από τον ανταγωνισμό του.

Camry: Η ονομασία του προέρχεται από την Ιαπωνική λέξη «kanmuri» που σημαίνει «στέμμα». Στη χώρα μας μπορεί να είναι άγνωστο, όμως στις Η.Π.Α. είναι best seller για 12 συνεχόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: Νέο Toyota RAV4 Hybrid με 222 άλογα και πρωτιές

Get it on Google Play Download on the App Store