Ηλεκτρικό VW «κεραυνοβολεί» McLaren 720S (+video)

Έχουμε δει πολλές φορές ηλεκτρικά αυτοκίνητα να «αλλάζουν τα πετρέλαια» σε πανίσχυρα μοντέλα με θερμικούς κινητήρες. Στη συντριπτική πλειονότητα των μαχών, πρωταγωνιστούν Tesla. Όμως σιγά σιγά, θα πρέπει να αρχίσουμε να συμπεριλαμβάνουμε και τα VW σε αντίστοιχα video.

Δείτε ακόμα: VW Golf R καταδικάζει Tesla Model 3 (+video)

Η γκάμα των I.D. μοντέλων ετοιμάζει την επόμενη μέρα του Βόλφσμπουργκ, με το κορυφαίο του είδους να έχει ήδη δυο ρεκόρ στο παλμαρέ του. Το I.D. R κατέχει τον ταχύτερο γύρο πίστας για ηλεκτρικό στο Nurburgring και το απίστευτο επίτευγμα του απόλυτου χρόνου όλων των εποχών, στη διαβόητη ανάβαση του Pikes Peak! Το VW I.D. R Pikes Peak. αποδίδει 680 άλογα και 650 Nm ροπής, χάρις σε δυο ηλεκτροκινητήρες-έναν σε κάθε άξονα. Κατά συνέπεια είναι τετρακίνητο, με το βάρος του να περιορίζεται στα 1.100 κιλά, ελέω της εκτενούς χρήσης ανθρακονημάτων στο μονοκόκ σασί και το αμάξωμα. Τα μόλις 2  δλ. που χρειάζεται για τα 100 χλμ./ώρα από στάση είναι απολύτως χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Ο ηλεκτροκινητήρας του VW ID.3 χωράει σε τσάντα!

Η διάσημη εκπομπή Top Gear, έβαλε δίπλα του τη McLaren 720S. Ένα αυτοκίνητο που συνηθίζει να μοιράζει δάκρυα στους αντιπάλους, όταν την προκαλέσουν σε ευθεία. Ο 4.0λιτρος διπλά υπερτροφοδοτούμενος M840T V8 αποδίδει 720 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. και 770 Nm ροπής στις 5.500 σ.α.λ., έχοντας να κινήσει 1.437 κιλά. Το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και το launch control συνδράμουν στην επίτευξη 2,8 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η βρετανική υπερ-κατασκευή μπορεί με άνεση να φτάσει στα 340 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας. Εντυπωσιακά νούμερα, αν μη τι άλλο. Όμως δίπλα στην «αστραπή» της VW, χάνουν τη σημασία τους.

Get it on Google Play Download on the App Store