Καλπάζει στην εθνική η Alfa Romeo Giulia QV (+video)

Η Ιταλίδα που αναβίωσε το θρυλικό όνομα «Giulia» υποβλήθηκε σε ένα περιορισμένης έκτασης facelift φέτος, διατηρώντας αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά που την έκαναν ένα από τα πιο ποθητά αυτοκίνητα παγκοσμίως. Ευκαιρία να δούμε πόσο γρήγορα πηγαίνει η QV στον πραγματικό κόσμο.

Δείτε ακόμα: Η γέννηση της Alfa Romeo Giulia GTA σε 8′ (+video)

Την έχουμε δει πολλές φορές σε πίστα, είτε σε γυρολόγιο είτε σε κόντρες. Είναι πολύ λίγα τα video ωστόσο, που την δείχνουν να αφήνει ελεύθερα τα 510 άλογα και 600 Nm του 2.9 V8 twinturbo στην autobahn. H Alfa Romeo ανακοινώνει 3,7 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση και τελική 307 χλμ./ώρα. Αυτή που θα παρακολουθήσουμε δεν εξαντλεί τη διαδρομή της βελόνας στο κοντέρ, αλλά και πάλι δεν παύει να χαρίζει μοναδικές στιγμές.

Διαβάστε επίσης: Πόσο κάνει η Alfa Romeo Giulia QV στην Ελλάδα;

Η άνεση με την οποία «γεμίζει» το ταχύμετρο εντυπωσιάζει. Οι αλλαγές από το 8άρι αυτόματο είναι ταχύτατες και η σταθερότητα του αυτοκινήτου πλημμυρίζει σιγουριά τον οδηγό. Ο οποίος ωστόσο αναγκάζεται να αφήσει στα 280 χλμ./ώρα, προκειμένου να μην γίνει πρωταγωνιστής σε video όπως αυτό της BMW M4. Παρόλα αυτά, ο τρόπος και η ευκολία που η Giulia QV φτάνει μέχρι αυτή την ταχύτητα, δείχνει πως τα 307 χλμ./ώρα που αναφέρουν οι Ιταλοί είναι όχι μόνο ρεαλιστικά, αλλά στο κοντέρ μπορεί να είναι και πάνω από 320! Ενδεικτικό το ότι η ένδειξη που βλέπουμε, έρχεται με 6η στο κιβώτιο!

Δείτε επίσης: Alfa Romeo Giulia GTAm γκαζώνει και πωρώνει!

 

Get it on Google Play Download on the App Store