Πώς κατασκευάζεται η Aston Martin Vantage (+video)

Τα video με τις κόντρες, η ανάγνωση τεχνικών χαρακτηριστικών και η θέαση φωτογραφιών από executive μοντέλα, είναι αναμφίβολα μια απόδραση από την καθημερινότητα. Έστω κι αν δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσουμε κάποιο, πλην ενδεχόμενης επιτυχίας σε τζάκποτ του Τζόκερ. Η μάχη της Aston Martin Vantage με την BMW M5 Competition, για παράδειγμα, σε συνεπαίρνει. Πώς, όμως, κατασκευάζονται αυτά τα ονειρικά αυτοκίνητα;

Δείτε ακόμα: Μπορεί να αντισταθεί η Aston DBX στην Urus; (+video)

Οι Βρετανοί μας δίνουν μια εξαιρετική γεύση, ξεναγώντας μας -μέσω του Welt Documentaries– στη γραμμή παραγωγής της Vantage. Το αριστοκρατικό κουπέ, που τίθεται απέναντι από την Porsche 911, παρουσιάστηκε το 2017 και διατηρεί ηγετικό ρόλο στις πωλήσεις της εταιρίας (ρόλο που αναμένεται να αναλάβει η DBX). Το ιδιαίτερο σχήμα στον εμπρός προφυλακτήρα, αλλά και η διαμόρφωση του πίσω μέρους, εξυπηρετούν διττό σκοπό: αφενός, χαρίζουν στην μικρότερη Aston μοναδική σχεδίαση. Αφετέρου, φροντίζουν για την αεροδυναμική απόδοση. Εμπρός, το μεγάλο άνοιγμα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη παροχή αέρα σε κινητήρα, ψυγείο και φρένα, ενώ πίσω εξομαλύνεται η ροή του, παρέχοντας τόσο κάθετη δύναμη όσο και μειωμένο συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd 0,32 από 0,35 της προκατόχου).

Κάτω από το μακρύ και φαρδύ καπό, φωλιάζει ο 4λιτρος twinturbo V8 της Mercedes-AMG GT. Αποδίδει 510 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 685 Nm μεταξύ 2.000-5.000 σ.α.λ., συνδυαζόμενος με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, με το βάρος να φτάνει τα 1.530 κιλά. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,6 δλ. και η τελική υπερβαίνει τα 310 χλμ./ώρα (312).

Δείτε ακόμα: Στο εργοστάσιο της McLaren: Έτσι κατασκευάζονται τα όνειρα (+video)

Στα ηλεκτρονικά συστήματα υπάρχουν τα Dynamic Stability Control και Dynamic Torque Vectoring, ενώ για πρώτη φορά η βρετανική φίρμα χρησιμοποιεί στον πίσω άξονα το δικό της ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό (E-Diff), το οποίο ηλεκτρονικά μπορεί περάσει από τελείως ανοικτό σε κλείδωμα 100% εντός millisecond. Το τιμόνι έχει μόλις 2.4 στροφές από στοπ σε στοπ, η ανάρτηση είναι ηλεκτρικά ελεγχόμενη, η εξάτμιση έχει μεταβλητή ηχητική απόδοση, ενώ υπάρχουν τρία προγράμματα λειτουργίας (Sport, Sport Plus and Track) που επιδρούν σε όλα τα παραπάνω.

Δείτε επίσης: Ξενάγηση στα άδυτα της ΕΛΒΟ (+videos)

 

Get it on Google Play Download on the App Store