Αυτό είναι το πρώτο SUV της Lotus

Αν δεν έχεις SUV, δεν πας πουθενά στην αυτοκινητοβιομηχανία. Οι κατασκευαστές το ξέρουν εδώ και χρόνια, όπως επίσης γνωρίζουν πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Η Lamborghini σπάει ταμεία με την Urus, η Ferrari έχει σχεδόν έτοιμη την Purosangue και η Porsche Cayenne αγναντεύει περήφανη το δημιούργημά της. Τα super-SUVs σύντομα θα αποκτήσουν νέο μέλος, από μια ιστορική δύναμη των sportscars: τη Lotus.

Οι Άγγλοι έχουν δείξει τεράστια θέρμη στο να ακολουθούν τις τάσεις της αγοράς, αξιοποιώντας τις οικονομικές «πλάτες» της κινεζικής Geely. Η Lotus ήταν από τις πρώτες που παρουσίασαν ηλεκτρικό hypercar, με τη μορφή της Evija, και ανακοίνωσαν πως στο μέλλον θα αλλάξουν ολοκληρωτικά σε κατασκευαστή EVs. Με τέτοια προσαρμοστικότητα, προξενεί εντύπωση που ακόμα δεν έχουν λανσάρει SUV. Δεν θα αργήσουν πολύ, όμως, καθώς η πρεμιέρα του είναι προγραμματισμένο για τα τέλη του μήνα. Και αυτά είναι τα επίσημα σκίτσα, που κατατέθηκαν για κατοχύρωση.

Σε αυτά βλέπουμε τη Lotus 132: το πρώτο SUV στην 74χρονη ιστορία της φίρμας από το Hethel, που παράλληλα είναι και αμιγώς ηλεκτρικό. Όπως βλέπουμε, η 132 ξεχειλίζει επιθετικότητας στο εμπρός μέρος, δανειζόμενη αρκετά στοιχεία από ένα παλιότερο πρωτότυπο που αφορούσε ενδεχόμενη νέα Esprit. Η αιχμηρή διαμόρφωση προφυλακτήρα και φωτιστικών σωμάτων ξεχωρίζουν, αν και θυμίζουν τόσο το NIO ES8 όσο και τη Lamborghini Urus. «Άρωμα» Sant’Agata έχει πολύ περισσότερο το πίσω μέρος, από πλευράς φαναριών και γραμμής οροφής. Εντύπωση προκαλεί το προφίλ, που δείχνει ένα αξιοσημείωτα μακρύ αυτοκίνητο και μεγάλο πίσω πρόβολο, σαν επιμηκυσμένη εκδοχή της Urus.

Για τα μηχανικά μέρη, η Lotus κρατάει κλειστά τα χαρτιά της. Το μόνο που ανακοινώνει είναι ότι η 132 θα διαθέτει τεχνολογία 800 Volt και μπαταρίες με χωρητικότητα από 92 έως 120 kWh. Κάποιες εκδόσεις ακούγεται πως θα επιταχύνουν στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 3 δλ., ενώ αγγλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι εκδόσεις ισχύος θα κυμαίνονται από τα 600 μέχρι τα 750 άλογα.

Get it on Google Play Download on the App Store