Πρώτη επίσημη εμφάνιση της νέας BMW M4 (+video)

Απέχουμε περίπου ένα μήνα από την παρουσίαση των νέων BMW M3/M4. Μέχρι στιγμής έχουμε δει renderings, διαβάσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και θαυμάσει on board πλάνα από την χειροκίνητη μαγεία τους. Τώρα, ήρθε η ώρα να δούμε τη M4 G82 στην τελική της μορφή, με ελάχιστο καμουφλάζ.

Το αυτοκίνητο πήρε θέση στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού του A1 Ring, στην Αυστρία, στο πλαίσιο διεξαγωγής του αντίστοιχου αγώνα του Moto GP. Η BMW διατηρεί χρόνιους δεσμούς με την κορυφαία διοργάνωση σε 2 τροχούς, καθώς τα μοντέλα της υπηρετούν ως αυτοκίνητα ασφαλείας επί σειρά ετών. Η M8 Competition έχει αυτό τον ρόλο σήμερα, με τους Βαυαρούς να παρουσιάζουν στο πλευρό της τις νέες M4 και M4 GT3. Τα χρώματα του M Division εναλλάσσονται με το μαύρο και το ριγέ του καμουφλάζ, ωστόσο οι γραμμές του αμαξώματος και η διαμόρφωση των προφυλακτήρων είναι πλέον ολοφάνερες.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη BMW M3 Touring είναι γεγονός!

Η μάσκα-σήμα κατατεθέν των BMW, για τις Σειρά 4/Μ4/Μ3 αντλεί έμπνευση από τη δεκαετία του 70 και την πρώτη 3άρα (E21), αποκτώντας μακρόστενο σχήμα σε κάθετη διάταξη (διαβάστε γιατί πρέπει να μας αρέσει, σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδίασης της BMW). Γύρω τους, ο επιθετικός προφυλακτήρας με τις γωνιώδεις και μεγάλες εισαγωγές αέρα ξεκαθαρίζουν πως έχουμε να κάνουμε με την κορυφαία έκδοση της Σειράς 4. To ίδιο ισχύει πίσω με το ανθρακονημάτινο spoiler, τον διαχύτη και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, αλλά και τις 19άρες ζάντες στο προφίλ.

Κάτω από το καπό, ο νέος 3λιτρος twinturbo εν σειρά εξακύλινδρος που πρωτοείδαμε στις X3/X4 M, παίρνει θέση με απόδοση 480 ίππων στην απλή και 510 για την Competition. Το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο συνεχίζει την καριέρα του, παράλληλα με το 8άρι αυτόματο M Steptronic. Το πρώτο θα εξοπλίζει τις απλές M3/M4, ενώ το αυτόματο τις εκδόσεις Competition. Τα καλά νέα συνεχίζονται και στον τρόπο μετάδοσης της κατά 49 και 60 ίππους (κανονική και Competition αντίστοιχα) αυξημένης ισχύος, καθώς αρχικά οι νέες M3/M4 θα διατίθενται αποκλειστικά ως πισωκίνητες! Στη συνέχεια, θα προστεθεί το σύστημα τετρακίνησης M xDrive στις M3/M4 Competition.

Δείτε ακόμα: «Βόμβα» BMW M2 CS με 550 ίππους και 740 Nm

Τα μεγάλα νέα έρχονται δια στόματος Dirk Häcker, επικεφαλής του M Division, που αποκάλυψε λίγο καιρό πριν πως το 2022 η κορυφή της γκάμας θα καταληφθεί από την M4 GT3, η οποία θα διαθέτει στοιχεία από την αγωνιστική!

Get it on Google Play Download on the App Store